Efter en stunds teamwork i köket hade vi åstadkommit dessa små underverk--filodegsknyten med fetaost, vitlök o babyspenat....!
Krispiga och goda, skulle kunna äta hur många som helst;)
Fram med lite tilltugg, egentligen skulle det ha varit lite rökt lax till, men det fick bli salami istället...
Favoritoliverna finns numera utan kärnor:D
Vi slog till på en flaska vitt som blivit över sen Åka-runtfesten härom veckan!
Oftast dricker vi rött härhemma, men vitt vin kändes fräschare till den här rätten;)
Lite fetaoströra med soltorkade tomater, lite olivolja o en skvätt sötsur sås till den som saknade styrka--ja, så var saken biff;)
Här kommer recept för den som önskar testa...
Filodegsknyten
Filodeg
Smör till pensling och stekning
140 g färsk babyspenat
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
100 g fetaost
1.Låt filodegen tina i sin förpackning.
2. Fräs spenaten mjuk i smör. Tillsätt vitlök och smaka av medsalt o peppar.
3. Ta loss några ark filodeg, men lägg en fuktig handduk över resten så att de inte torkar!
Klipp ut kvadrater, 14x14 cm, 3 ark tjocka.
4. Pensla arken med smör, och lägg dem omlott.
Lägg i spenat och tärnad fetaost och vrid ihop till knyten.
Ställ dem på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda i 200 grader, ca 10-15 min.
Voíla <3
Ha en härlig lillelördag;))
Kram
Fia
Oftast dricker vi rött härhemma, men vitt vin kändes fräschare till den här rätten;)
Lite fetaoströra med soltorkade tomater, lite olivolja o en skvätt sötsur sås till den som saknade styrka--ja, så var saken biff;)
Här kommer recept för den som önskar testa...
Filodegsknyten
Filodeg
Smör till pensling och stekning
140 g färsk babyspenat
1 riven vitlöksklyfta
salt, peppar
100 g fetaost
1.Låt filodegen tina i sin förpackning.
2. Fräs spenaten mjuk i smör. Tillsätt vitlök och smaka av medsalt o peppar.
3. Ta loss några ark filodeg, men lägg en fuktig handduk över resten så att de inte torkar!
Klipp ut kvadrater, 14x14 cm, 3 ark tjocka.
4. Pensla arken med smör, och lägg dem omlott.
Lägg i spenat och tärnad fetaost och vrid ihop till knyten.
Ställ dem på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda i 200 grader, ca 10-15 min.
Voíla <3
Ha en härlig lillelördag;))
Kram
Fia
6 kommentarer:
Så god mat och vilken kväll ni har!
Ser så jättegott ut..mums.
Idag låg det ett rosa paket i brevlådan, tack snälla du!
Ha en fortsatt trevlig kväll, kram
Nammm så godt det ser ut:))
Flink å lage mat du :)
Gresk mat er nydelig!!!
Klem klem til deg ♥
Å mums vad gott!! Jag ska absolut testa receptet, tack för det=) Tur man inte visste detta ikväll, då hade jag nog gjort mig "ett brådskande ärende" till er!;D Ser supersmysigt ut!
Kramisar
Adela
Åh, gud så gott!! Det måste vi testa. Förstår att det smakade godare än en vanlig kvällsmacka;o)
Här kör vi lite torsdagsgott i kväll. J stack iväg o köpte lite färska räkor....Ses i Sävsjö i morgon! KRAM kära svägerska
Räkor är ju bland det godaste som finns <3 Ska bli supermysigt imorrn! Kram <3
Så smaskigt...det har jag aldrig ätit. Dags att prova :) Önskar dig en fin helg. Kram Maria
Skicka en kommentar