söndag 12 februari 2012

Pannacotta forever

Gjorde dubbel sats pannacotta igår och har därmed kunnat njuta av det hela helgen...;)
Här kommer det absolut godaste receptet, utan fuskingredienser som créme fraiche o annat!

Pannacotta till 4 pers (små portioner, dubbel sats is a must;)

1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 gr vit choklad
2 dl vispgrädde

Lägg gelatinet i blöt (kallt vatten)
Koka upp grädde samtidigt som du delar vaniljstången på mitten, skrapar ur fröna. Därefter lägger du i både frön o stänger i grädden. Bryt vitchokladen i småbitar och i med den också. Till sist kramar du ur gelatinbladen o lägger i den varma gräddsmeten. Låt dem smälta under omrörning, ta därefter av hela härligheten av plattan, sila upp i en kanna o fördela i portionsglas eller småmuggar.

Du kan gott göra en rejäl omgång till dig själv att äta i smyg sen;))

Låt stå svalt ett par timmar och voila så har du en perfekt gräddcréme att avnjuta!


Ha en härlig söndagkväll,
jag hör falsksången på "Så ska det låta" lång väg, så det blir till att fortsätta röja nere i källar´n istället...

Kram

Fia

5 kommentarer:

Frøken Anker sa...

Også en dejlig søndag - og en dejlig ny uge til dig.

Klem

Änglarum sa...

Smaskigt med panacotta.. så fint du har gjort på din sida!ha en fin vecka!kram Jessica

HOUSE of ADELA sa...

Å så fin din blogg har blivit!=) Suuuuper! Mums....löööve panacotta så detta ska testas!

Kramar goa Fia♥
Adela

Fia sa...

Tack, Photoscape som du tipsade om är verkligen en hit!♥♥♥
Kram fia

Anette sa...

Hejsan Fia
Tack för din rara kommentar ,så kul att skrev hos mej och att den syndes .
Vet inte vad som är fel ibland för de kommer nått konstigt mail...hoppas de här kommer fram till dej ;)
Ha en fin kväll.
Kramen Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...